Trainers

Stefan Tewes

Telefoon: 06 – 14577784

Email: stefan@tennisacademystefantewes.nl

Graag wil ik mij voor stellen als trainer en eigenaar van de Tennis Academy.

Mijn naam is Stefan Tewes, ik ben 45 jaar en woon in Soesterberg.

Ik tennis vanaf mijn 11e jaar. Voordat ik echt ging tennissen stond ik al met een te zwaar en te groot houten racket op het plein voor de deur te tennissen en alle grandslams na te spelen. Boris Becker was mijn grote idool. Ik ben begonnen met tennissen bij TV griffensteyn in Zeist.

Ik heb de CIOS opleiding gedaan en ben inmiddels 20 jaar gediplomeerd tennisleraar met A en B licentie. Ik ben begonnen met lesgeven bij TIN (Tennis Instituut Nederland) in Doorn. Ik heb met TIN mooie tennis uitstapjes gemaakt naar oa America. Vanaf oktober 1998 ben ik trainer bij de club waar het voor mij begon, TV Griffensteyn. Na een jaar werd ik de hoofdtrainer van deze club in Zeist. Sinds april 2008 ben ik bij TV Griffensteyn begonnen met mijn eigen tennisschool Tennis Academy Stefan Tewes (TAST). Vanuit TAST heb ik in de periode van 2009 t/m 2012 drie jaar – naast het lesgeven bij TV Griffensteyn – ook op de baan gestaan bij SV Aurora in Werkhoven en bij SV Langbroek. Vanaf april 2013 ben ik als hoofdtrainer aan de slag gegaan bij de BLTC te Baarn waar wij tot op heden als Tennis Academy nog steeds zeer actief zijn. Inmiddels ben ik in bezit van mijn Padel licentie en verzorg naast tennistraining ook Padel trainingen en Padel Clinic’s.

Tijdens mij CIOS periode heb ik ook de licenties behaald voor Squashtrainer en oefenmeester 3 (voetbal trainer). Zo heb ik tijdens mijn opleiding de talentvolle jeugd van Bennekom mogen trainen voor 2 jaar.

Naast mijn passie voor het lesgeven, zijn mijn hobby’s: tennissen, golfen, skiën en de Volvo Ocean Race.

Tot ziens op de baan, sport groeten, Stefan

Annemiek Hessels

Telefoon: 06-14991837
Email: Hessels100@yahoo.com 

Hallo sportievelingen,

Ik ben Annemiek en ben 40 jaar geleden geboren in Zeist. Ik ben één van de trainers die namens TAST tennislessen geeft.
Ik geef al enkele seizoenen tennistraining op Griffensteyn en Groenekan maar heb toen de stap gemaakt naar het basisonderwijs. Momenteel ben ik, naast het tennisles geven, werkzaam in groep 1/2 te Doorn. Naast het onderwijs en het tennissen, ben ik gek op modelbouw, koken, winkelen, reizen en lezen.
Kortom: ik verveel me nooit en kom zelfs tijd tekort!

Mijn doel is om de jeugd technisch én tactisch sterker te maken maar ook om spelvreugde bij te brengen tijdens de lessen.
Ik hoop jullie te zien op de tennisbaan !

Met sportieve groet,

Annemiek Hessels

Teresa Jacobs

Telefoon: 06-23240941
E-mail: teresajacobs1@hotmail.com

Beste Tennisliefhebbers,

Mijn naam is Teresa Jacobs, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Ruim 35 jaar geef ik nu met heel veel plezier tennisles. Bij diverse verenigingen heb ik al veel leerlingen de beginselen van deze mooie sport mogen aanleren. Ook gevorderden zijn en worden naar een hoger nivo begeleid. Het spelplezier van de leerlingen maakt mij blij.

Sinds seizoen 2013 verzorg ik tennislessen voor TAST bij de BLTC in Baarn.

Naast tennissen en tennisles geven (toch fijn als je hobby je werk is) mag ik graag een boek lezen, tourfietsen en een museum bezoeken.

Ik zie er naar uit jullie op de tennisbaan te ontmoeten.

Met hartelijke groet,

Teresa Jacobs

Mischa Dimitopoulos

Telefoon: 06-26470745
Email: mischa@tennisacademystefantewes.nl

Ik ben Mischa, mijn leeftijd is 33 jaar, ik ben van Griekse afkomst en woon samen met mijn vriendin en zoontje (bijna 3jr) in Utrecht.

Het geven van tennisles vind ik bijzonder leuk. Ik doe dit met veel enthousiasme, deskundigheid en geduld. In de loop der jaren (15 jr) heb ik mijn eigen manier ontwikkeld om spelers verder te helpen bij het ontwikkelen van hun tenniscapaciteiten.

Mijn lesprogramma stel ik continu bij om zo goed mogelijk les te blijven geven. Ik vind het belangrijk dat spelers gemotiveerd zijn en zelf nadenken waar zij aan willen werken.

Vanaf mijn 4e jaar kom ik op de tennisbaan en nog steeds ben ik meerdere keren per week op de baan te vinden. Het is een prachtig spel vol met uitdagingen, ‘je raakt als je wilt nooit uitgeleerd.’

Op zondag speel ik competitie voor mijn club ULTC-Iduna. Mijn speelsterkte is 3/3. Deze zomer was ik winnaar van het Griffensteyn-categorie-3-toernooi.

Naast tennis interesseer ik me ook voor andere sporten. Zo schaats, voetbal, hardloop, box, ski, snowboard, golf, golf-surf, windsurf en fitness ik graag.

Sinds 2009 ben ik ook werkzaam als personal trainer (in èn buiten de sportschool) en conditietrainer van de hoogste teams van de afdeling voetbal van Kampong. Daarnaast volg ik een opleiding tot fysiotherapeut.

Ik hoop op een leuke en lange tijd bij de Baarnse LTC

Sander van Heijst

Mijn naam is Sander van Heijst en ben 40 jaar oud. Ik geef al zo’n 20 jaar tennisles aan alle doelgroepen. Ik heb jarenlang lesgegeven aan recreatieve clubspelers met veel plezier. Dit varieerde van jonge spelers op de woensdagmiddag tot aan de senioren doelgroep.

De laatste 10 jaar en tot op heden heb ik veel lesgegeven aan prestatieve spelers, ook van jong tot ouder en sommige ervan hebben de ambitie om internationaal te gaan spelen.
Ik stel altijd een doel per les centraal, zodat de spelers zich goed kunnen focussen op hetgeen wat we aan het oefenen zijn. Verschillende oefeningen zorgen ervoor dat mensen het doel kunnen toepassen uiteindelijk in de wedstrijden die ze gaan spelen. 

Zelf heb ik jarenlang op het hoogste niveau gespeeld in Nederland. Ben rating 1 speler geweest en behoorde bij de top 25 van Nederland. Heb nationaal veel sterren toernooien gespeeld en sommige ook gewonnen. Future en challengers over de hele wereld gespeeld. Gemengde eredivisie gespeeld op de zondag. En competitie in Duitsland.( Overliga). Tot op de dag van vandaag ben ik actueel 2 speler. 

Ik heb heel veel zin om voor de Tennis Academy ‘TAST’ te gaan lesgeven en dus ook de spelers van tennisclub Aurora. Ik zal mijn uiterste best gaan doen om jullie zoveel mogelijk van mijn ervaring mee te geven. 

Groeten Sander

Frank Cornelese

Telefoon: 06-54323198
Email: frank@tennisacademystefantewes.nl

Hallo leden van BLTC.

Ik vind het leuk dat ik bij de BLTC te Baarn Padel trainingen mag komen geven.

BLTC is een mooie vereniging met nu ook nog 2 prachtige gelegen Padelbanen.

Padel is een fantastische sport waarbij ik het als mijn taak zie om dat leuke spelletje zo goed en zo plezierig mogelijk te laten spelen.

Naast Padel trainer ben ik ook tennis trainer.

Ik heb de opleiding tot Padel trainer gedaan bij de NPB (Nederlandse Padel bond) en ik heb onlangs ook, via de KNLTB, de aanvullende opleiding tot Padel trainer gevolgd.  

Ik voel me heel erg thuis als trainer van recreanten die graag het maximale uit hun spel willen halen.

De regio rondom Baarn is voor mij niet onbekend en door het netwerk van mijzelf en Stefan hopen we op termijn, in samenspraak met de club, leuke activiteiten en evenementen te ontwikkelen.

Padel staat in de kinderschoenen en zo ook op het beroep van Padel trainer.

Padel maakt een snelle ontwikkeling door waarbij op ook trainersgebied de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Door  workshops en opleidingen blijf ik graag op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Een andere grote hobby van me, waar ik helaas niet zoveel meer aan toekom, is golf.

Ik hoop jullie veel op de baan te zien.

Laten we er met elkaar een mooie zomer van maken; ik heb er zin in!

Met vriendelijk groet

Frank

Rogier Kramer

Beste leden

Mijn naam is Rogier Kramer en ben geboren en getogen in Soesterberg en woon nu 2 jaar samen in Amersfoort met mijn vriendin.

Ik ben begonnen met tennis in 2001 en ben in 2017 gaan lesgeven bij LTV Soesterberg en daar heb ik bijna 10 jaar lesgeven aan zowel jeugd als senioren. In de loop van die jaren heb ik bij meerdere verenigingen lesgegeven: LTV Leusden, BLTC in Baarn en bij De Toss in Soest.

Vanaf aankomend seizoen ben ik weer trainer bij LTV Soesterberg en heb hier erg veel zin in!

Zelf speel ik competitie op zaterdag in een herenteam. Aankomend jaar mogen we aantreden in de 1ste klasse want we zijn helaas gedegradeerd uit de hoofdklasse afgelopen jaar.

Naast dat ik trainer ben ben ik nu 3 jaar werkzaam bij een bedrijf die andere bedrijven helpt met beveiligen van de mobiele devices en alles wat daar mee te maken heeft.  

Zie uit naar de samenwerking met Tennis Academy “TAST”.

Sportieve groet Rogier!

Marije Schwitters

Sinds ik kon lopen, had ik een tennisracket in mijn handen. Dat is wat mijn ouders mij vertelden. Wij hadden ook nog het geluk op een steenworp afstand van een tennisclub te wonen dus ik was altijd op de baan te vinden.

Het tennispelletje vond ik zo leuk dat ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. Ik ben begonnen met lesgeven bij tennisschool BTA in Houten voor de clubs, TC Doordraaiers, TC Atalanta en het Racketcentrum. Na een pauze te hebben genomen ben ik gaan lesgeven bij TC Iduna en SV Laren. De laatste jaren ben ik voor Stefan Tewes gaan werken bij TV Griffensteyn en LTV Soesterberg. De samenwerking met Stefan vind ik erg prettig vanwege zijn professionaliteit en enthousiasme. Vandaar dat ik nu weer voor een andere club, waar TAST de lessen voor vezorgt ga lesgeven namelijk in Baarn bij BLTC. Ik kijk daar enorm naar uit! Ik vind het trainen zoʼn heerlijk beroep omdat ik kan werken met alle leeftijden; van jonge tot iets oudere jeugd en volwassenen, zowel recreatief als prestatief.

Mijn doel is de leerlingen naar een hoger niveau te tillen en ze vooral nog enthousiaster te maken voor de tennissport. Het plezier in tennis is het belangrijkste en de mooiste motivatie om vooruit te komen!

Pjotr van Dalfsen

Hallo allemaal,

Graag stel ik mij even aan jullie voor:

Mijn naam is Pjotr van Dalfsen, 51 jaar, getrouwd met Mariska en samen hebben we 6(!) kinderen. Als klein jongetje heb ik vanaf mijn vijfde jaar tennis gespeeld. Vanaf 1988 ben ik fulltime aan het werk als tennistrainer. Qua spelniveau heb ik als tennisser de A1 status bereikt. In 2015 ben ik in contact gekomen met de sport padel. Vanaf het eerste moment vind ik dit geweldig! Het leuke voor mij is dat mijn zwakke punten op de tennisbaan bij padel niet van invloed zijn en mijn sterke punten juist een groot voordeel.

Vanaf 2016 heb ik mijn caravan in Spanje, het walhalla van de padelsport, neergezet en ben ik alle schoolvakanties daar aanwezig om mijn padelvaardigheden te verbeteren en te genieten van het Spaanse leven. Ook heb ik in 2016 mijn padeltrainersdiploma gehaald bij Norberto Nesi, opleider van de Nederlandse Padelbond (NPB). Vanaf 1 maart 2018 ben ik bondscoach van de Nederlandse mannen en in die functie ben ik in november naar het WK in Paraguay geweest. Tevens ben ik bondscoach van de Nederlandse veteranen (mannen en vrouwen).

Naast het geven van padeltrainingen in Nederland organiseer ik ook padelreizen naar Andalusie, Spanje. Dit zijn reizen waar ik training geef, vaak in samenwerking met een Spaanse of Argentijnse toptrainer.

In Spanje train ik bij verschillende toptrainers om maximaal te groeien. Uiteraard speel ik ook veel wedstrijden. Op het moment van schrijven sta ik nummer 3 op de Nederlandse ranglijst.

Vanaf 1 april 2019 heb ik mij volledig toegelegd op het geven van padeltrainingen.

Sportieve groeten,

Pjotr van Dalfsen

Hans Verhagen

Even voorstellen . . .

De komende periode verzorg ik, namens Tennis Academy Stefan Tewes, de tennis- en padellessen op jullie vereniging.

Mijn naam is Hans Verhagen, woonachtig te Zeist en in bezit van de KNLTB Tennis- en Padel licenties.

Uitgangspunt bij mijn tennislessen is dat we veel plezier beleven. Mijn tennis- en padellessen zijn uitdagend en de oefeningen gevarieerd. Aan het begin van iedere lescyclus stel ik samen met de lesgroep een trainingsplan op. Dit plan is afgestemd op de te bereiken doelstellingen, waarbij alle spelsituaties aan bod komen.

  • Beginners (jong of oud) wil ik een goede technische basis bijbrengen, waarop verder gebouwd kan worden ten behoeve van zijn of haar tenniscarrière.
  • Bij de meer gevorderde spelers breng ik zo nodig technische aanpassingen aan en besteed veel aandacht aan tactische beslissingen die in bepaalde spelsituaties genomen moeten worden. Denk daarbij aan hoe een rally op te bouwen en wanneer een winnend punt te scoren ? Ook hoe om te gaan met (het gedrag) van de tegenspeler.
  • Bij tennis- en padellessen aan senioren-plus stem ik de intensiteit van de les met de groep af waarbij uiteraard de gezelligheid voorop staat.
  • Voor de jeugd kan het beproefde Tenniskids programma worden gevolgd.
  • Speel je competitie ? Voor competitiespelers heb ik een speciaal programma ontwikkeld met veel aandacht voor reële spelsituaties zoals die in “echte” wedstrijden ook voorkomen.
  • In bepaalde gevallen zal worden gebruik gemaakt van een ballenkanon zodat veel ballen geslagen kunnen worden. Een extra voordeel hierbij is dat ik als trainer naast de speler kan staan en direct aanwijzingen kan geven.

 Ik hoop jullie snel op de tennis- en padelbaan te mogen ontmoeten.

Hans Verhagen
Tel / Whatsapp  : +31 653 409 809

Pauline van Eenennaam

Even voorstellen . . .

Ik ben Pauline van Eenennaam, 21 jaar oud en ik woon in Eemnes.

Sinds mijn 6de ben ik dagelijks te vinden op de tennisbaan. Tennis is een grote passie van mij. Halverwege de middelbare school heb ik dan ook besloten dat ik graag als tennistrainer wilde gaan werken. In 2016 heb ik de opleiding gedaan bij de knltb en heb deze een jaar later succesvol afgerond.

Momenteel werk ik oa bij Griffensteyn in Zeist en geef ik privé lessen bij ’t Gooi in Hilversum Voorheen heb ik gewerkt bij btv de Geeren en de  Hollandsche Rading. Ik heb erg veel zin om komend seizoen ook aan de slag te gaan op SV Aurora!

Tot gauw!

Edwin van der Hoeven

Hallo tennisvrienden, mijn naam is Edwin van der Hoeven. Ik ben 53 jaar en woonachtig in Wijk bij Duurstede. Ik ben al meer dan 30 jaar coach en werkzaam in de tennissport. Tijdens mijn carrière heb ik zowel prestatief als recreatief lesgegeven. Ik heb lesgegeven bij Randenbroek Amersfoort en bij Ludenti Doorn. Door mijn passie en ervaring voor de tennissport probeer ik samen met mijn leerlingen het beste eruit te halen. Mijn motto is: ‘Word elk jaar beter’, waarbij plezier voorop staat.

SLEUTEL VOOR SUCCES ,,Door mijn ervaring heb ik mij toegelegd op het aanmeten van rackets voor mijn leerlingen. Hier werk ik samen met personen die rackets tunen voor de wereldtop van de tennissport. Ik heb veel rackets geadviseerd en materiaal getuned voor niveau spelers rating 1,2 en niveau 3, maar ook vooral het passend zoeken voor de recreant wordt onderschat en is belangrijk op gebied van voorkomen van blessures. Een goed racket, de snaar of grip is zo van belang voor het plezier in tennis. Daarom is het juiste materiaal de sleutel voor succes.

KENNIS ,,Ik heb al eerder bij SV Aurora lesgegeven en na een jaartje in Rotterdam lesgegeven te hebben, toch besloten om weer terug te komen bij SV Aurora in Werkhoven. Ik heb er dan ook weer heel veel zin in om mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen.”

Ik verwelkom je graag op de banen van SV Aurora Tennis in Werkhoven.

Remi Spier

Hierbij stel ik me graag aan jullie voor als ‘nieuwe’ tennistrainer van TAST.

Mijn naam is Remi Spier (38) en sinds september geef ik met veel plezier les op de woensdag in Baarn en Soesterberg.

Naast het geven van tennisles ben ik ook actief als voetbaltrainer. Voorheen werkte ik als commercieel medewerker Binnendienst. Ik heb dit kantoorwerk steeds verder weten af te bouwen om mij meer te kunnen richten op dat waar mijn hart ligt, namelijk sport en dan met name Tennis, Padel en voetbal.

Zelf doe ik ook graag aan wielrennen en hardlopen, voor 2022 heb ik mezelf het doel gesteld om een ½ triathlon te voltooien.

Frank Sommandas

Op 11 jarige leeftijd ben ik begonnen met tennis en sindsdien verslaafd aan deze mooie sport. Ik ben begonnen bij TV Oudegein in Nieuwegein. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee zonen.

Tot 2008 was ik werkzaam in het bedrijfsleven maar ik heb bewust de voorkeur gegeven aan het geven van tennislessen omdat dat mij veel meer voldoening geeft en het echt ‘mensenwerk’ is. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. 14 jaar geleden heb ik mijn diploma behaald bij de KNLTB.  Bij de tennisbond heb ik in de loop der jaren diverse applicaties gevolgd: Voetenwerk, Tactiek, Biomechanica, Speltype specifieke Training, Lesgeven aan pubers, TennisKids, rolstoeltennis en nog veel meer.

Wat ik belangrijk vind bij de tennislessen is dat de cursist plezier ervaart, technisch, tactisch en mentaal beter wordt. Eigenlijk bij elke les een beetje beter worden (dat is mijn motto), zodat hij of zij ook beter wordt in het spelen van een partijtje. Dat kan de competitie zijn maar ook een toss wedstrijd of een ladderwedstrijd. Ik vind dat het geven van lessen, niet alleen tennislessen, maatwerk moet zijn. Ik kijk dus naar iedereen in een groep en ik probeer iedereen te helpen om een betere speler te worden. Een van de mooie aspecten van tennis vind ik het spelelement. Je probeert de ander onder druk te zetten, je speelt met een plan en terwijl je het speelt werk je ook nog eens aan jouw conditie dus aan jouw gezondheid.

Al deze aspecten neem ik mee in mijn lessen. Je gaat dan ook vaak moe en hopelijk voldaan van de baan.

In mijn vrije tijd reis ik veel, tuinier en klus ik graag en ik speel een klein beetje gitaar (flamenco). 

Ik hoop je snel te zien op de baan. Sportieve groet, Frank

Ralph Delpeut

Hallo Padellers/tennissers van Nijkerk,

Ik ben Ralph Delpeut, 48 jaar en woonachtig in Beusichem. Ik woon hier met mijn 3 kinderen alweer lange tijd. Sinds mijn 9de tennis ik en nu na bijna 40 jaar leek het mij leuk om eens wat nieuws te proberen.

Naast tennisles dus nu voor het eerst ook padeltraining. Het leuke van dit spelletje is dat je de tenniservaring die je mogelijk al hebt opgedaan mee kan nemen in deze nieuwe sport.

De reactiesnelheid wordt nog meer op de proef gesteld en met het snelle, korte maar intensieve voetenwerk is dit een dynamiek die mij goed ligt.

Door de training en kennis die ik afgelopen jaar heb opgedaan van een goede vriend, een ex prof padel speler uit Spanje is de overstap naar padel nu definitief. Het lijkt mij leuk om het enthousiasme van dit spelletje proberen over te dragen op jullie.

Misschien tot snel op het park,

Groet Ralph